A vállalatok 30 %-a nem használ eszközmenedzsment klienst

A Kaspersky Lab és a B2B International közös felméréséből kiderült, hogy a vállalatok 30 százaléka még mindig nem használ modern és automata kliens eszközöket. Más szóval a vállalatok nagy része még mindig automatizált alkalmazásrendszerek nélkül kezeli és frissíti szoftvereit, hardvereit és operációs rendszereit, amelynek hiánya nagyban lelassítja és megnehezíti az informatikai folyamatokat.

A felmérésből kiderült, hogy sok vállalat még mindig nem érzi fontosnak, hogy automatizálja a saját informatikai infrastruktúrájának működését, amivel minimalizálhatná a kiberfenyegetettség kockázatait. Valamint nyilvánvalóvá vált, hogy számos vállalat szerint, fontosabb az informatikai infrastruktúrák területeinek automatizálása, mint a kiberbűnözők elleni védelemi technológiák fejlesztése és kiépítése. A felmérés azokra a tényekre is rámutat, amelyek szerint a vállalatok 30 százalékánál még mindig nincs korszerű eszközmenedzsment kliens, valamint további 14 százalékuk nem is tervezi, hogy korszerűsíteni fogja a rendszerét. Ellenben a Kaspersky Lab szakemberei szerint ezek az eszközök jelentős mértékben hozzájárulnak a vállalati biztonság növeléséhez és a költségek csökkentéséhez.

Az ilyen kiépített rendszerek képesek távolról telepíteni és frissíteni a vállalat operációs rendszereit, munkaállomásokon kívül is. Ennek ellenére ezzel a technológiával a vállalatok csupán 42 százaléka rendelkezik. Továbbá a vállalatok 50 százalékánál – ahol már használnak eszközmenedzsment klienst – még mindig nem automatikusak az ellenőrzési és telepítési folyamatok. Ellenben a világ vezetői vállalatainak 51 százaléka már rendelkezik olyan automatikus technológiákkal, mint a vállalati hardverek nyomkövető rendszerei, valamint az automatikus frissítési és telepítési rendszerekkel.