Amit a panoráma röntgen mutat

A panoráma röntgen manapság már minden jól felszerelt rendelőben elérhető eszköz, amely a fogászatban igen hasznos találmány. Amíg a hagyományos kis fogászati röntgen kép mindössze 1-2 fog állapotáról nyújtott információt a fogorvosnak, addig a panoráma röntgen az egész fogsor állapotáról képes információt nyújtani, éppen ezért semmilyen más röntgen nem válthatja ki. Szinte nélkülözhetetlen, ha szájsebészeti beavatkozásról, fog implantációról, fogszabályzásról, vagy góckutatásról van szó. Részletekért látogasson az Ectoderma hivatalos lapjára.

A panoráma röntgennel készült képeknek még így is nagyobb előnye van az egyszerűbb kezeléseknél is, hiszen sok probléma forrása tárható fel ezzel a technikai eszközzel, nem beszélve arról, hogy a panoráma röntgennel készült képekkel gyorsabban felállítható a diagnózis. Így akár a korábbi fogászati beavatkozások hibái is feltárhatóak, vagy épp a szabad szemel nem látható rejtett fogszuvasodások.

A panoráma röntgen felvételei a fogínyvérzés okára is fényt deríthetnek, vagy akár a fogínysorvadásra, csontsorvadásra, gyulladásos gócok, ciszták feltérképezésekor, amely tisztán láthatóvá teszi az állapotot.

panoráma röntgen

Fogszabályzó tervezésekor szinte nélkülözhetetlen a készített felvétel, hiszen a bölcsességfogak elhelyezkedését, és a még ki nem nőtt fogakat is megmutatja a fogászati panoráma röntgen által készített felvétel.

Gyakran bizony nem elég egy hagyományos szájüregi vizsgálat ahhoz, hogy pontosan diagnosztizálhassunk néhány problémát. A panoráma röntgen használata ilyen esetekben kötelező, hiszen így lesznek láthatóak a szájüregi képletek is.

Az egyik legkiemelkedőbb előnye a panoráma röntgennek, hogy rendkívüli eszköznek számít a rákszűrés alkalmával, hiszen a felvételen jól látható a kóros elváltozás. további cikkeinket a VajdaDental Fogászat oldalán találhatja.

További cikkeink

Milyen kérdések merülhetnek fel a fogbeültetéssel kapcsolatban?
Fogászat piciknek, avagy a gyermekfogászat
Foghúzás, avagy mentsük meg, ami menthető!
Bölcsességfog, avagy a 8-as fog
Segítség, félek a szájsebésztől!
Fájdalommentes fogászat
Népszerű fogfehérítési módszerek – Ectoderma.hu