IFS Applications a norvég repülőtér üzemeltető Avinornál

Az IFS globális ERP megoldásszállító bejelentette, hogy a norvég polgári repülőterek többségét üzemeltető állami tulajdonú Avinor az IFS Applications rendszert választotta üzleti folyamatai konszolidálására és hatékonyabbá tételére. A szerződés 11,5 millió norvég korona (nagyságrendileg 450 millió forint) értékben tartalmaz licenceket és szolgáltatásokat.


Az Avinornak szüksége volt egy központi ERP megoldásra a 46 norvég repülőtérből álló hálózat különböző folyamatainak menedzselésére és irányítására. A közbeszerzési eljárás keretében végrehajtott kiválasztási és értékelési folyamatot követően az Avinor az IFS Applicationst választotta az Oracle Financials kiváltására. Az IFS Applications már korábban bevezetésre került központi ERP-rendszerként Norvégia fő repülőterén, az Avinor tulajdonában lévő oslói repülőtéren, amely integráns részét fogja képezni az új bevezetésnek.

Az IFS megoldása a pénzügyi, üzleti elemző, elektronikus számlázási, beszerzési, projektmenedzsment és időlejelentő folyamatokat fogja támogatni. A megoldás web alapú közbeszerzési portálhoz is kapcsolódik. Az IFS Applicationst megközelítőleg 3000 Avinor alkalmazott fogja használni a repülőtereken szerte az országban.

A bevezetés 2013 januárjában kezdődik és várhatóan 2014 januárjában be is fejeződik.

Magyarországon a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. 2003 óta alkalmazza az IFS Applications integrált vállalatirányítási rendszert a beszerzési, szolgáltatás értékesítési, épület-, létesítmény-, járműkarbantartási, humánerőforrás-menedzsment, repülőgép üzemanyag-kiszolgálási, valamint pénzügy-számviteli folyamatai támogatására.