Közel nullára csökkenthető a szerverleállás miatti kiesések aránya

Már nem kell külföldi tárhelyszolgáltatót keresnünk, ha folyamatosan, leállás nélkül üzemelő weboldalt szeretnénk. Hazánkban eddig ez nem volt megoldott, és sok bosszúságot okozott a webáruházak és nagy forgalmú oldalak tulajdonosainak. Az internetes vásárlókért folytatott küzdelem napról napra fokozódik, és egy nem üzemelő weboldal jelentős versenyhátrányt jelent a konkurenciával szemben. Erre találtak megoldást magyar szakemberek.

Négyszeres biztonságban

A Web-Server Kft. a közelmúltban forradalmian új megoldást vezetett be. A MultiServer névre keresztelt találmány alkalmazásával bámulatos mértékben – közel nullára – csökkenthető a szerverleállás miatti kiesések aránya, és az itt tárolt weboldalak gyakorlatilag állandóan elérhetőek lesznek.

A találmány lényege az, hogy a tárhelyen kezelt weboldalak biztonságáért az eddig szokásos egy helyett négy szerver felel. Ezek közül egy aktív, a többi három pedig tartalék üzemmódban működik. Bármely hardveres vagy szoftveres meghibásodás, karbantartás, üzemszünet, kimaradás esetében a rendszer 2 másodpercen belül átkapcsolja a tárhelyet az aktív szerverről egy tartalék szerverre.

Ebből a weboldal látogatói semmit nem érzékelnek, csupán csak azt, hogy az oldal működik.

A MultiServer megoldás szilárd alapot biztosít a magas látogatottságú weboldalak és webáruházak számára, ahol életbevágóan fontos a szünetmentes elérhetőség.

A találmány részletes ismertetése:
http://web-server.hu/tarhely/ilyen-csak-nalunk-van-magyarorszagon-bemutatjuk-a-multiservert/

OTS