Másfélmillió tonna terméket hasznosítana újra 2015-ig a HP

A HP  a környezetkímélőbb nyomtatás érdekében kiterjeszti újrahasznosítási programját az EMEA (Európa, a Közel-Kelet és Afrika) régióban. A fenntartható nyomtatási megoldásokon dolgozó HP különféle gyártókkal, kereskedőkkel és civilszervezetekkel működik együtt annak érdekében, hogy a tervezéstől, a gyártáson keresztül, a felhasználáson át az újrafeldolgozásig az üzletmenet minden fázisában csökkentse ökológiai lábnyomát.

Kiterjesztett hálózat

Az iparágban vezető öko program, a HP Planet Partners, keretében az eredeti HP tintapatronok és festékkazetták egy “zárt rendszeren” keresztül kerülnek be a műanyag feldolgozás folyamatába. A Magyarországon is működő program során eddig több mint fél milliárd használt HP tintapatront és festékkazettát forgattak vissza a rendszerbe.

Az ingyenes HP Planet Partners program az EMEA régió 34 országában érhető el. Részletes helyi információ megtalálható itt vagy bármelyik hivatalos HP gyűjtőponton.

A régióban olyan új partnerek léptek be a programba, mint a Staples, Makro, Dixons és az El Corte Ingles. A 2015-re kitűzött cél 9000 értékesítő bevonása világszinten és 1 600 000 tonna HP termék és kiegészítő újrahasznosítása.

Milliárdokban mérhető újrahasznosítás

A HP egyedi “zárt rendszerében” az elhasznált tintapatronok és festékkazetták műanyagát dolgozzák fel az új patronok és kazetták gyártásakor. A program keretében eddig világszinten összesen 776 000 tonna termék és kiegészítő hasznosult újra.

A 2010 óta legalább 50%-ban újra feldolgozott műanyagból készülő HP tintapatronok és festékkazetták ökológiai lábnyoma még a begyűjtéssel, szállítással, feldolgozással együtt is 33%-kal kisebb az új műanyagból készültekéhez képest. Az öko műanyag akár 89%-kal csökkentheti a gyártáshoz használt szükséges víz mennyiségét is.