Új generációs 802.11ac vezeték nélküli Cisco eszközök

A Cisco bemutatta új generációs 802.11ac vezeték nélküli hálózati szabványra épülő eszközeit, amelyekkel akár 1 Gbit/s adatátviteli sebesség is elérhető. Ez a sebesség lehetővé teszi nagy mennyiségű webes tartalom letöltését és streaming videók egyidejű lejátszását is. Az új eszközöket már számos intézménynél – köztük kórházaknál és egyetemeken – alkalmazzák.

Telepítésükkel a vállalatok könnyebben kiszolgálhatják a vezeték nélküli hálózataikhoz egyre nagyobb számban csatlakozó mobileszközöket és az olyan, nagy sávszélességet igénylő alkalmazásokat, mint a HD minőségű streaming videó, a webkonferencia, a biztonsági adatmentés és adatátvitel.

Az 5 GHz-es tartományban működő 802.11ac révén a vállalatok, intézmények az eddigieknél nagyobb sebességet és jelentősebb sávszélességet igénylő alkalmazásokhoz való hozzáférést biztosíthatnak a végfelhasználóiknak. A Cisco bővítő moduljaival kimagasló teljesítményt nyújt a csatlakozott felhasználóknak, és meghosszabbítja a mobileszközök akkumulátorának élettartamát.

Az új 802.11ac termékek főbb jellemzői

·    A piac első vállalati szintű, 802.11ac szabványú hozzáférési pontja – A Cisco Aironet® 3600 sorozathoz készült 802.11ac Wave 1 modul akár 1,3 Gbit/s Wi-Fi sebességet is támogat. Az eszköz segítségével az ügyfelek maguk dönthetik el, mikor és hol vezetik be a vezeték nélküli technológiát, és a későbbiekben tetszés szerint, költséghatékonyan állhatnak át a nagy kapacitású 802.11ac Wi-Fi szabványra.

·    A 802.11ac Wave 2 Modul támogatása – A Cisco tervei között szerepel az Aironet® 3600 sorozat bővítő moduljának jövőbeli változata, amely támogatja majd a 802.11ac szabvány Wave 2 elnevezésű második hullámát. Ennek részeként támogatja a MU-MIMO technológiát és  további párhuzamos adatfolyamok segítségével nagyobb sávszélességet kínál.