DELFIN Díj a felelősen működő magyar vállalatoknak

A Magyar Telekom idén is díjazza a fenntarthatóság terén kiemelkedő szerepet vállalókat.  Az idei évtől azonban a díjra nemcsak a Telekom saját beszállítói, hanem bármely Magyarországon működő vállalkozás pályázhat. A DELFIN Díjat (Díj egy ELkötelezett, Fenntartható, Innovatív Nemzedékért) olyan cégeknek ítéli oda a Telekom,  akiknek a működési szemléletük – egy a fenntarthatóság irányába mutató, megvalósított projekt vagy program által – példaértékű.

A Magyar Telekom 1996 óta foglalkozik a működéséből adódó környezetvédelmi kérdésekkel, a hazai vállalatok közül 2002-ben az elsők között hozott létre külön környezetvédelmi, majd a fenntarthatóság másik két dimenzióját (társadalom, gazdaság) is integráló szervezetet, amely a vállalat felelős működési folyamatait, fenntarthatósági törekvéseit koordinálja.  A vállalat tíz évvel ezelőtt adta ki első környezetvédelmi, majd a további években fenntarthatósági jelentését, hat éve gazdája az egyre népszerűbb Fenntarthatósági Napnak, eredményei nemzetközi szinten is elismertek.

Ez a szakmai múlt és az elkötelezettség szülte meg 2008-ban a DELFIN Díjat, amely a korábbi években a Telekom saját beszállítóinak felelős működését volt hivatott nemcsak elismerni, hanem ösztönözni is.
A kezdeményezés sikerének tekinthető, hogy pályázók köre az elmúlt években egyre bővült, a beszállítók köréből eddig összesen 21 díjazott került ki, olyan projektek, fejlesztések megvalósításáért, amellyel példamutató lépést tettek a szemléletváltás, ezzel a fenntarthatósági szempontból hatékony   működés irányába.

2013-ban a vállalat a pályázati lehetőséget széles körben –  tehát nemcsak a saját beszállítói, hanem –  bármely magyarországi vállalkozás számára meghirdeti.

A pályázat keretében négy kategóriában, 2012-ben már megvalósult projektekkel vagy működő programokkal indulhatnak a vállalatok: innováció a fenntarthatóságért, esélyegyenlőség, klímavédelemmel kapcsolatos beruházás, fejlesztés valamint fenntarthatósági tudatformálás, oktatás.

A pályázat benyújtásának hastárideje: 2013. május 10., 12 óra.

A pályázatokat elbíráló szakmai bizottság tagjai között van Dr. Pataki György a Budapesti Corvinus Egyetem docense, Simon Ernő újságíró, Bodó Péter a Tudatos Vásárlók Egyesületének képviseletében és Szomolányi Katalin, a Magyar Telekom fenntarthatósági központjának vezetője.

DELFIN Díj egy elkötelezett, fenntartható, innovatív nemzedékért.

http://www.telekom.hu/fenntarthatosag/palyazatok/delfin_dij_2013