Fujitsu: megbízható szervermegoldás KKV-ra szabott árakon

A Fujitsu új megoldása stresszmentessé teszi az optimális üzletvitelt infokommunikációs technológia (ICT) segítségével megvalósító kis- és középvállalatok működését. A CeBIT-en bemutatott új Fujitsu PRIMERGY CX420 egyszerűsített  fürtözési technológiával növeli a rendelkezésre állást és védi az üzletmenet-folytosságot rendszerhiba esetén.

Fujitsu PRIMERGY CX420 S1
Fujitsu PRIMERGY CX420 S1

Ahogy a különböző méretű vállalatok mindinkább az infokommunikációs eszközökre támaszkodnak az üzletvitelben, egyre nagyobb a váratlan rendszerhibák (pl. szerverösszeomlás) hatása. Egy online rendeléseket fogadó cégnél katasztrofális következményekkel járhat a megrendelések elvesztését és késedelmes teljesítésüket okozó szerverleállás.

A nagyobb rendelkezésre állást – és ebből eredően jobb üzletmenet-folytonosságot – biztosító fejlett átállási technológia eddig túl drága és bonyolult volt a kis- és középvállalatok számára. Az új kétnode-os PRMERGY CX420 fürt-szerver megváltoztatja  helyzetet, mivel korlátozott ICT-szakértelemmel és költségvetésből is lehetővé teszi a szervezetek számára a magas szintű rendelkezésre állás megvalósítását. A normál szabványos szerverekhez hasonló egyszerűséggel üzemeltethető új PRIMERGY CX420 beépített rendszerátállással fokozza a biztonságot és szorítja minimumra a technológiai problémák napi üzletvitelre gyakorolt hatását.

A fürtözés növeli a rendelkezésre állást és a hibatűrést

A PRIMERGY CX420 S1 kétnode-os fürt-szerver platform, ami azt jelent, hogy két különálló PRIMERGY CX272 S1 szervernode működik egymás mellett az egységen belül. A rendszer a Microsoft Windows Server 2012 rendelkezésre állást növelő jellemzőit kihasználva lehetővé teszi a fürtözés minden eddiginél alacsonyabb árszinten történő megvalósítását. Ha a két fürtnode egyike leáll, az átállási mechanizmus automatikusan elindítja a másikat, ami perceken belül teljesen üzemkész . Bár az ilyen jellegű átállás nem biztosít folyamatos működést rendszerhiba esetén, minimumra szorítja a váratlan leállások és a szolgáltatási zavar időtartamát.

A  tökéletesen üzemkész állapotban szállított Fujitsu PRIMERGY CX420 megosztott belső tárhellyel rendelkezik, így nem igényel külön külső tárolót a működéshez. A bonyolult merevlemezes RAID-vezérlőket HBA-n keresztül csatlakozó, egyszerűbb és olcsóbb Serial Attached SCSI váltja ki, és a Windows Server 2012 beépített tárhely-funkcionalitása is csökkenti a működés tőkeigényét.

Uwe Neumeier, a Fujtisu Technology Solutions PRIMERGY üzletágának alelnöke

„A váratlan szerverleállás költség- és időigényes hiba, nem beszélve az okozott kellemetlenségről. Manapság már a KKV-k is épp annyira támaszkodnak az infokommunikációs technológiára, mint a nagyobb vállalatok, de a költség és a komplexitás eddig visszatartotta őket a rendelkezésre állást növelő technológia bevezetésétől. A maga nemében páratlan új Fujitsu PRIMERGY CX420 szerver erre a problémára reagál. Bevált és megbízható ‘kulcsrakész’ szervermegoldás, amely KKV-kra szabott árfekvésben segít megelőzni az IT-leállásokat.”

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu PRIMERGY CX420 S1 és PRIMERGY CX272 S1 ez év márciusától vásárolható meg közvetlenül a Fujitsutól és disztribúciós partnereitől Közép-Európa, a Közel-Kelet, Afrika és India területén. Az árak régiótól és konfigurációtól függően változnak.